Hoe is dat eigenlijk?

Wonen op een houseboat

Steeds meer mensen denken er aan, wonen op een houseboat. Wonen op het water is uniek en inspirerend, maar kent ook zijn uitdagingen. Hoe het wonen op een houseboat ervaren wordt vroegen we een van onze klanten:

Wonen op een houseboat: Een gesprek met een klant van La Mare Houseboats

Als je ooit hebt gedroomd van een leven op het water – de rust van kabbelende golven, het panoramische uitzicht op de horizon en de vrijheid van een leven weg van de drukte van de stad – dan zou het wonen op een La Mare houseboat wel eens jouw ideale levensstijl kunnen zijn. We zaten samen met een van onze klanten om meer te weten te komen over hun ervaring met het leven op een La Mare houseboat.

La Mare: “Goedemorgen! Bedankt dat je de tijd neemt om met ons te praten over jouw leven op een La Mare houseboat. Laten we meteen beginnen met de vraag waar velen nieuwsgierig naar zijn: hoe is het om op het water te wonen?”

Klant: “Goedemorgen! Graag gedaan, ik vertel er altijd graag over. Wonen op het water is echt een unieke ervaring. Het geeft een gevoel van vrijheid en rust dat je niet gemakkelijk elders vindt. Elke ochtend wakker worden met het geluid van de golven en de mogelijkheid om direct vanaf je eigen terras te genieten van de natuur – het is gewoon onbetaalbaar.”

La Mare: “Dat klinkt fantastisch! Hoe heb je het proces van kennismaking tot oplevering ervaren?”

Klant: “Het hele proces verliep echt soepel. Vanaf het allereerste contact met La Mare Houseboats voelden we ons begrepen en ondersteund. Tijdens de bouw werd er ruimhartig rekening gehouden met onze persoonlijke wensen. We wilden bijvoorbeeld graag extra ramen voor meer natuurlijk licht, en dat werd zonder enige moeite geïmplementeerd. Het voelde alsof de houseboat echt van ons was, een echt thuis op het water.”

La Mare: “Dat klinkt alsof je van zowel de bouw als van het wonen echt geniet! Veel mensen die overwegen om ook op een houseboat te gaan wonen maken zich zorgen over het comfort, vooral in de wintermaanden. Hoe is het wonen in de winter op de houseboat?”

Klant: “De isolatie is echt uitstekend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik aanvankelijk ook mijn twijfels had, maar die werden snel weggenomen. Zelfs tijdens de koudste winterdagen blijft het binnen lekker warm. Dat komt door de hoogwaardige isolatiematerialen die worden gebruikt. Dat wist ik eigenlijk al nadat ik verschillende houseboten gehuurd had in de winter. Je merkt echt het verschil.”

La Mare: “Dat klinkt geruststellend. En hoe zit het met het energieverbruik? Jouw houseboat beschikt over zonnepanelen en een thuisbatterij, hoe bevalt dat?”

Klant: “Ja, dat klopt. Dat was eigenlijk een van de redenen waarom ik voor een La Mare houseboat koos. Het energieverbruik is verrassend laag dankzij de zonnepanelen op het dak en de thuisbatterij die de opgewekte energie opslaat voor gebruik, zelfs op bewolkte dagen. Het voelt goed om op een duurzame manier te leven. Ik heb maar weinig walstroom nodig.”

La Mare: Dat horen we graag! Wat ervaar je als de grootste uitdaging van het wonen op een houseboat?

Klant: Een van de grootste uitdagingen van het wonen op het water is omgaan met de constante beweging en de invloed van het weer. Het kan even wennen zijn aan de dynamiek van het water en de impact van stormen of sterke wind op de houseboat. Ook het beheren van voorzieningen zoals water, elektriciteit en afval kan een uitdaging zijn. Met de juiste voorbereiding en een positieve instelling zijn deze uitdagingen echter goed te overwinnen. En ‘ontspullen’ natuurlijk! 

La Mare: “Dat vertel je duidelijk niet voor het eerst, dankjewel! Dit zal heel behulpzaam zijn voor onze klanten. Hoe ervaar je de service sinds de oplevering?”

Klant: “De service na de oplevering was net zo indrukwekkend als tijdens de bouw. La Mare Houseboats staat altijd klaar om eventuele vragen of zorgen aan te pakken. Of het nu ging om kleine aanpassingen tijdens de bouw of om onderhoudstips, ze zijn er altijd voor ons. Het geeft ons veel gemoedsrust, wetende dat we kunnen rekenen op hun uitstekende service.”

La Mare: “Dat is geweldig om te horen. Tot slot, wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om de stap te zetten en op een La Mare houseboat te gaan wonen?”

Klant: “Ik zou zeggen: gewoon doen! Het is echt een unieke ervaring die je leven verrijkt. De vrijheid, de rust, de verbondenheid met de natuur – het zijn allemaal aspecten die je niet kunt repliceren in een traditionele woning. En met La Mare weet je dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

La Mare: “Bedankt voor het delen van je ervaringen. Het was inspirerend om te horen hoeveel je geniet van het leven op een La Mare houseboat.”

Klant: “Graag gedaan, het was mijn plezier. En mochten er nog meer vragen zijn, dan ben ik altijd beschikbaar om te helpen.”

Het is duidelijk dat leven op een La Mare houseboat niet alleen een droom is, maar ook een werkelijkheid vol comfort, duurzaamheid en ongeëvenaarde ervaringen. Als je meer wilt weten over hoe ook jij deze levensstijl kunt omarmen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg naar een leven op het water.

Houseboat kopen - TIPS
Zonder zorgen

Wonen op een Houseboat

Bij de #1 werf in Europa, La Mare Houseboats
Laat dit veld blanco

meer af bij La Mare houseboats

Wij informeren u graag geheel vrijblijvend verder

Bel ons

Email ons