La Mare Houseboats

FAQ

Is de La Mare houseboot een echte boot?

Elke La Mare Model voldoet standaard aan alle eisen en richtlijnen omtrent de “Wet Pleziervaartuigen”. Onze modellen zijn dan ook voorzien van een Europees CE-keur. Door deze keuring is een La Mare houseboat zonder enige twijfel een pleziervaartuig (motorjacht) en definitief geen ark of woonboot.

De La Mare houseboat gedraagt zich ook als een echte boot. Ze laat zich eenvoudig varen en manoeuvreren. Je zal er versteld van staan.   Als eigenaar van een La Mare houseboat ontvang je bij levering van het jacht een CE-handboek met daarin een duidelijke beschrijving en handleiding van de houseboat. In dit handboek vindt u ook het ‘CE-certificaat’ of een ‘verklaring van overeenstemming’. Dit handboek met certificaat en uw originele rekening/factuur moet u te allen tijde goed opbergen. Dit zijn belangrijke documenten wanneer u uw houseboat nog eens wilt verkopen.

Mag ik met mijn houseboat overal aanmeren?

Jazeker! Daar al onze modellen voorzien zijn van een CE-keuring worden zij wettelijk gezien als pleziervaartuig. Als zodanig mag zij in elke jachthaven, zonder vergunning, afmeren. Wel is het verstandig om vooraf even contact te zoeken met de havenmeester van de gekozen jachthaven. Daar het concept houseboten nog tamelijk nieuw is, is nog niet elke havenmeester hieraan gewend. Gelukkig zien we dat steeds meer Havenmeesters ons model erkennen als boot en niet als varend huis.

Weten waar jouw La Mare houseboat nog meer welkom is? Neem contact met ons op, wij hebben een hele lijst met mogelijkheden. Heb je zelf een idee? Wij horen het graag. Wij zoeken constant naar nieuwe ‘partner-havens’.

Hoe zit het met verzekering en onderhoud?

De La Mare houseboat verzeker je net zoals een ‘normaal’ motorjacht. Verzekeraars maken wel een verschil tussen stilliggend verzekeren, varend verzekeren en verzekeren als verhuur-boot. Praat hierover met je verzekeringsagent. Wij kunnen desgewenst offertes voor je aanvragen.

Voor wat betreft onderhoud adviseren wij om het schip jaarlijks te (laten) inspecteren. Dit om verrassingen te voorkomen. Daarnaast adviseren wij het schip om de 2-4 jaar uit het water te laten halen. Dit geeft je de gelegenheid de kunststof drijvers even middels een hogedrukreiniger af te spuiten en geeft je de gelegenheid het framewerk en de onderkant te controleren.

Uiteraard kunnen wij ook het onderhoud van jouw houseboat verzorgen. Vraag naar onze voorwaarden.

Heb ik ook garantie op mijn houseboat?

Uiteraard! Net zoals bij elk ander product dat je koopt krijg je ook op onze houseboten garantie. Keurig volgens de Europeese-richtlijnen.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Bel ons

Email ons

Gallerij

contact

Neem contact met ons op

Bel ons

Email ons