de prachtige maasvallei

Kinrooi / Roermond

In Jachthaven De Spaanjerd in Kinrooi, een moderne jachthaven in Belgisch Limburg, liggen 3 La Mare Houseboten. Met deze boten kunt u zelf de gehele Maasvallei ontdekken. Limburg staat garant voor bourgondische gezelligheid en is een grenzeloze mengeling tussen Nederland, België en Duitsland. In heuvelachtig Limburg is de Maasstadjes-route niet alleen onder fietsers populair, ook varend is deze route zeker de moeite waard!

De thuishaven, jachthaven De Spaanjerd op de grens van Nederland en België, ligt 5 km van het witte stadje Thorn, 15 km van Roermond en is verbonden met grote waterplassen waar tal van watersporten beoefend kunnen worden. Hij staat ook in verbinding met een internationaal netwerk van bevaarbare waterlopen. De Spaanjerd is bovendien de ideale uitvalsbasis om in de omgeving te shoppen, fietsen en wandelen.

Vakantie op je eigen boot

Beleef de Maasvallei, het prachtige grensrivierlandschap tussen Belgisch- Nederlands Limburg, zelf varend zonder vaarbewijs op een exclusieve houseboot van La Mare. De Maas en de Maasplassen nodigen uit om mooie tochten te maken langs  historische dorpjes als Maaseik, Thorn en steden als Roermond en Maastricht. Hier is niet het varen, maar ervaren het doel.

Maar ook het ankeren op één van de vele Maasplassen is een belevenis. Hier kan gezwommen worden of eenvoudig genoten worden van het niets doen, waarbij de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien. Krijg bezoek van een zwanenfamilie, spot een ijsvogel, ontdek een beverburcht en zie een galloway koe grazen.

Onze huisboten bieden een optimale beleving. Het aanleggen en afmeren zal een teambeleving zijn voor de hele crew. Geniet van het uitzicht op het water, het diner aan dek met een flesje wijn of lees je lievelingsboek uit op het zonnedek. Romantisch met zijn tweetjes, met vrienden of met de hele familie, op deze vakantie kijk je nog lang met veel plezier terug.

Varen met een houseboot

Na een leerzame, verplichte, schipperstraining gaat u zelf achter het roer van uw houseboot. Er liggen verschillende routes voor u klaar welke u kunt kiezen afhankelijk van de lengte van uw verblijf en het weer. 

Als voorbeeld; de Maaskernen Toer, een route van 16 km waarin u de historische stadjes Wessem, Stevensweert en Thorn aandoet. 

Is het varen lastig?

Varen met een houseboot is anders dan het varen met een traditioneel motorjacht. Met onze houseboten kunt u varen tot windkracht 3. Daarboven kunt u het beste van de omgeving gaan genieten en niet gaan varen.

Alle boten uit de vloot zijn uitgerust met boegschroef. Dit maakt het manoeuvreren in sluizen en bij het aanleggen gemakkelijk. 

Tijdens de schipperstraining leert u de fijne kneepjes van het manoeuvreren. Niks staat  een aangenamen vakantie in de weg!

Onze vloot:

Charter

‘Berlijn’

2-4 personen

Houseboat ‘Berlijn’ is van het type Apartboat M. Een moderne, luxe, houseboot van 9 meter. De houseboot biedt 2+2 slaapmogelijkheden. Naast de keuken met een slaapbank heeft de houseboot een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed en een hoogwaardige badkamer met douche. Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

Reserveer Berlijn

Charter

‘Kopenhagen’

2-4 personen

Houseboat ‘Kopenhagen’ is van het type Apartboat M. Een moderne, luxe, houseboot van 9 meter. De houseboot biedt 2+2 slaapmogelijkheden. Naast de keuken met een slaapbank heeft de houseboot een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed en een hoogwaardige badkamer met douche. Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

Reserveer Kopenhagen

Charter

‘Tenacious’

2-4 personen

Houseboat ‘Tenacious’ is van het type Apartboat L. Het vlaggenschip van de vloot met 2 2persoonsslaapkamers. Zo houdt u leven en slapen gescheiden. De luxe van een vaatwasser mag niet ontbreken. Daarnaast beschikt dit type over een ruim dakterras. Heerlijk uitkijken!  Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

Reserveer Tenacious