Stadshaven in de natuur

Hanzestad hattem

In IJsseldelta Marina, de moderne jachthaven van Hanzestad Hattem, liggen 5 La Mare Houseboten. Een deel van deze boten kunt u huren als drijvende vakantiewoning en een deel is te huur als charter boot. In beide gevallen ontdekt u onze bijzondere vakantie regio met voor ieder wat wils. Wanneer u ervoor kiest met de houseboot te gaan varen staan er diverse fraaie tochtend op het programma. Wat dacht u van overnachten midden in de natuur? Of een bezoek aan markante plaatsen als Blokzijl, Giethoorn, Zwartsluis of Zwolle. Ook wanneer u ervoor kiest om niet te gaan varen zijn er velgen mogelijkheden. Bezoek authentiek Hattem, shoppen in Zwolle, fietsen op de Veluwe of een bezoek aan diverse Musea. Voor een ieder wat wils dus!

Vakantie op je eigen boot

Beleef de IJssel en het prachtige Noord-West Overijssel. Zelf varend zonder vaarbewijs op een exclusieve houseboot van La Mare. De IJssel en de regio nodigen uit om mooie tochten te maken langs markante plekjes als het Ganzediep, Blokzijl, Giethoorn, Hasselt en Zwolle. Hier is niet het varen, maar ervaren het doel.

Maar ook het vrij liggen, midden in de natuur. Hier kan gezwommen worden of eenvoudig genoten worden van het niets doen, waarbij de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien. Krijg bezoek van een zwanenfamilie, spot een ijsvogel, ontdek de diverse vissoorten en zie een koe grazen in de wei.

Onze houseboten bieden een optimale beleving. Het aanleggen en afmeren zal een teambeleving zijn voor de hele crew. Geniet van het uitzicht op het water, het diner aan dek met een flesje wijn of lees je lievelingsboek uit op het zonnedek. Romantisch met zijn tweetjes, met vrienden of met de hele familie, op deze vakantie kijk je nog lang met veel plezier terug.

Varen met een houseboot

Na een leerzame, verplichte, schipperstraining gaat u zelf achter het roer van uw houseboot. Er liggen verschillende routes voor u klaar welke u kunt kiezen afhankelijk van de lengte van uw verblijf en het weer. 

Als voorbeeld; rondje “Ganzediep”. Heerlijk overnachten midden in de natuur en aansluitend langs markante plaatsen als Blokzijl en Giethoorn.

Is het varen lastig?

Varen met een houseboot is anders dan het varen met een traditioneel motorjacht. Met onze houseboten kunt u varen tot windkracht 3. Daarboven kunt u het beste van de omgeving gaan genieten en niet gaan varen.

Tijdens de schipperstraining leert u de fijne kneepjes van het manoeuvreren. Niks staat  een aangenamen vakantie in de weg!

Onze Vloot:

Stilliggend

‘Himmelblau’

2-4 personen

Houseboat ‘Himmelblau’ is van het type Apartboat L. Een moderne, luxe, houseboot van 11 meter. De houseboot biedt 2+2 slaapmogelijkheden. Naast de salon met keuken en een uitstekende slaapbank heeft de houseboot een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed. De boot is uitgerust met een hoogwaardige badkamer met douche. Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

Reserveer Himmelblau

Charter

‘Lucky’

2-3 personen

Houseboat ‘Lucky’ is van het type Apartboat M. Een moderne, luxe, houseboot van 9 meter. De houseboot biedt 2+1 slaapmogelijkheden. Naast de keuken met een slaapbank heeft de houseboot een aparte slaapkamer met een 2-persoonsbed en een hoogwaardige badkamer met douche. Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

Reserveer Lucky

Charter

‘Maxi’

4 personen

Houseboat ‘MAXI’ is van het type Apartboat L. Het vlaggenschip van de vloot met 2 2persoonsslaapkamers. Zo houdt u leven en slapen gescheiden. De luxe van een vaatwasser mag niet ontbreken. Daarnaast beschikt dit type over een ruim dakterras. Heerlijk uitkijken!  Door zijn goede isolatie is de houseboot ook zeer geschikt om in de winter te huren. Met de verwarming is het zelfs op koelere avonden aangenaam warm, dus niets staat een gezellige spelletjes- of leesavond in de weg!

 

Reserveer Maxi